Distilleerderij: Corsair Artisan Distillery
Regio: USA
Fles: Quinoa Whiskey batch 33, 596 bts
Kleur: brons
ABV: 46%

Biobrandstof

De jongens achter Corsair – Darek Bell en Andrew Webber – wilde eerst biobrandstof gaan maken, maar nadat ze tegen enkele tegenslagen aanliepen besloten het duo om het over een andere boeg te gooien en zo ontstond in 2008 de Corsair Artisan Distillery, opgericht in Bowling Green, Kentucky. Fast forward naar 2016 en de distilleerderij is verhuist naar Nashville, Tennessee, waar de distilleerderij zelfs op twee locaties actief is. Ze maken nogal rebelse spirits, waar ik in 2019 voor het eerst mee in aanraking kwam. Vandaag zit de Quinoa Whiskey (u leest het goed) in het glas, die bijgevolg onder de categorie blended grain valt.

De neus is droog en zoet op hazelnoten, amandelpasta, kandijsiroop en zacht kruiden. Erg toegankelijk, maar niet erg uitgesproken.

De smaak is een prima verderzetting van de neus, aangevuld met meer houtkruiden en wat donkere honing. Violetjes (de paarse gummi snoep, bedoel ik). De noten nemen wel het voortouw. Wordt midpalate zelfs een beetje pikant, maar is verre van onaangenaam.

De finish is betrekkelijk lang, kruidig en warm, maar tegelijkertijd snoeperig zoet en pikant.

Ik beken, de verwachtingen waren aan de lage kant. Maar ik ben erg aangenaam verrast. Bedankt, Dieter. Ik moet bekennen dat ik 80 EUR voor een fles relatief duur vind.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 22-04-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).