Bottelaar: Asta Morris
Regio: Trinidad
Fles: Trinidad 21 Year Old 2001 Rasta Morris, #RM031, 253 bts
Kleur: brons
ABV: 63.8%

Caroni Jr

Neen, dit is geen Caroni. Die is ondertussen onvindbaar en – vooral – onbetaalbaar geworden. Dus moet het wel van de enige overgebleven distilleerderij Trinidad Distillers Ltd afkomstig zijn. U kent ze misschien onder de naam House of Angostura. Rasta Morris bottelde dit single cask op een flink hoge vatsterkte na meer dan twee decennia rijping, 17 tropische en 4 continentale. Dat wordt smullen!

OMFG… dit is fantastisch. Sorry om zo met de deur in huis te vallen, maar deze neus offreert niet alleen tropisch fruit als kokosnoot, lychee en pruimen, maar ook mooie toetsen koffiegruis, mokka, rietsuiker en lentebloesems. En… nogmaals sorry, hij doet me eigenlijk wel aan Caroni denken.

Olieachtige structuur. Bijna stroperig zelfs. En onmiddellijk lekker krachtig en een beetje pikant. En ja, wederom… dit zou ik blind wel eens Caroni durven genoemd hebben. Maar dan minder in your face, eerder Caroni Junior met extra toetsen van mokka, rietsuiker, kaneel, kruidnagel, rozenwater en kokosnoot op de BBQ. De alcohol is trouwens perfect geïntegreerd, want deze rum bijt niet.

Hoewel het ABV duivels hoog is, is de afdronk van deze rum absoluut geweldig. Zachtjes aan deemsteren de kruiden weg om opnieuw te plaats te maken voor flink wat zoetigheid. Karamel en tabak op het sterfbed.

Wat een zalige krachtpatser van een rum. En dat voor zo’n 150 EUR. Hem nog vinden zal niet zo makkelijk zijn, ben ik bang.

91/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-03-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).