Distilleerderij: Drebbel
Regio: Nederland
Fles: Drebbel Gin
Kleur: clear
ABV: 40%

Duikboot

In tegenstelling tot wat velen denken, komt deze gin niet uit het Verenigd Koninkrijk, maar uit Nederland. Hij is vernoemd naar Cornelis Drebbel (°1572, Alkmaar), de uitvinder van onder meer de duikboot en de perpetuum mobile. De basis van deze London Dry is neutrale alcohol uit Frankrijk die dan wordt verrijkt met 8 botanicals: jeneverbes, koriander, gember, vanillebonen, zoethout, lis, engelenwortel en citroen.

De neus is erg klassiek. Schoolvoorbeeld van een typische London Dry met jeneverbes en citrus op kop. Mooie panoplie aan kruiden met iets romigs. Het sap van een dennenboom, lijkt het wel.

Hij is ook lekker romig en volmondig, hoor. En ja, de citrus is erg uitgesproken terwijl gember en iets van noten komt opzetten. Koriander meen ik te proeven. Dat geeft hem een mooie spicy kick. Goed spul!

De afdronk is middellang op citrus en wat zoethout.

Sommigen zouden dit misschien een beetje saai durven noemen, maar laat ik nu precies erg kunnen genieten van een klassieke gin.

GIN & TONIC

Laat ik voor mijn G&T toch het klassieke patroon even doorbreken door hem aan te vullen met de Belgisch tonic Syndrome Grapefruit. De toetsen van pompelmoes, kinabast en citroen gaan geweldig goed samen.

Wat mij betreft mag de zomer gerust nog lang duren.

Geproefd door Mark Dermul op 01-08-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).