Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown Wake Up Call, Imperial Coffee Stout, 33cl
Kleur: zwart
ABV: 11%

Eerst koffie!

Oh? Een Imperial Coffee Stout? En dan nog gebrouwen met single origin koffiebonen uit Huehuetenango in Guatemala in samenwerking met Tati Coffee Roasters uit Turnhout. Bijzonder! Hij schenkt gitzwart met een beige kraag met grote bellen die een heuse krullenbol van schuim op het bier laten staan.

Amai mijn klak, dit is niets dan vers gebrande koffie en pure chocolade. Nog wat koffiegruis en kandijsuiker, chicorei en hazelnoten. En kinderkopkes nadat het net geregend heeft, echt waar. Da’s lekker, zeg!

Heerlijk romig mondgevoel, bijna stroperig. Koffie, koffie, koffie! Het hoeft niet te verbazen. Starbuck’s Cold Brew, move over! Dan iets pittig bitter als van chicorei en gestoofd witloof, origine chocolade met een licht zilt element, zelfs. Schillen van walnoten en wederom hazelnoten, zij het deze keer wel geroosterd.

Zelfs in de finish lijk ik nog steeds koffie te drinken, maar dan met ballen aan zijn lijf.

Ik kan ’s morgens erg goed uit bed, maar echt functioneren? Daarvoor heb ik eerst koffie nodig. De volgende keer dat ik eens uitslaap in ‘t weekend, schenk ik me deze! Functioneren dat ik ga doen…

Geproefd door Mark Dermul op 14-01-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).