Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown Quad the Fox Whisky Barrel Aged on a 2011 Arran Cask, quadruple, 33cl
Kleur: zwart
ABV: 11%

Stoofvlees

Quad the Fox is een Belgische quadruple die met 5 hopsoorten wordt ge(s)maakt. Ik ben er erg tuk op, moet ik bekennen. Ik proefde al vier edities: de ‘gewone’ Quad the Fox, de bourbon barrel aged, de Whisky Barrel Aged 1 Year en de peated cask. Echter, voor deze editie lieten de jongens uit Vosselaar hun bier rijpen op een vat van Arran, dat in 2011 werd gevuld met whisky (die ondertussen uiteraard al gebotteld is). Hij schenkt gitzwart en de beige kraag verdwijnt zo goed als onmiddellijk. Ik ben hier wel heel erg benieuwd naar.

De neus is romig op chocolade, chicorei en rozijnen. Hint van Tunesische vijgenconfituur, gebakken banaan en Café Noir koekjes. Ik kan niet zeggen dat ik whisky in het algemeen, laat staan Arran in het bijzonder ontdek, maar dat hij lekker ruikt, daar ben ik wel zeker van.

Op de tong is hij nog romiger dan de neus al deed vermoeden. En ja, ik proef whisky! Arran? Dat zou ik niet durven zeggen, maar het is fruitig op pruimen, chocolade en een karrenvracht aan karamel. Woodspices, wine gums, stoofvleessaus. Dit is absoluut heerlijk.

De afdronk is middellang, donkerzoet met een mooie boozy toets van het whiskyvat.

Gene zever: haal u een groot pak friet met een portie stoofvlees en schenk deze daar bij. You’ll thank me later.

Geproefd door Mark Dermul op 27-12-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).