Brouwerij: Vocation Brewery
Regio: Engeland
Fles: Stormtrooper S.N.I.P.A. (Situation Normal India Pale Ale)
Kleur: blond
ABV: 4.4%

Star Wars

Stormtrooper bier? Echt? Dat kan ik als Star Wars fan uiteraard niet aan me laten voorbij gaan. Ik kon de hand leggen op een tube die drie blikjes bevat, waaronder deze S.N.I.P.A. oftewel Situation Normal India Pale Ale. Wie de film gezien heeft (wie niet, kom op!), snapt de knipoog wellicht. Dit in Engeland gebrouwen bier maakte gebruik van de Amerikaanse Citra Cryo, Citra BBC en Simcoe hoppen. Hij schenkt goudblond met een witte kraag die lang blijft staan.

De neus is nogal aan de droge kant met toetsen van pompelmoes, dennenappels (jawel), bladeren van varens en een licht bittertje. In alle eerlijkheid… okay-ish. Maar verre van top.

Eerder licht van smaak op wederom pompelmoes en een lichte hint van mango. Proef ik daar nog een verloren gelopen kruisbes of komt dat bittertje van de hoppen? Maar wederom erg licht. Dat maakt hem natuurlijk wel excellent drinkbaar op een zonovergoten terras, dus valt nog mee denk ik dan.

In de afdronk is het bitterzuur, maar niet met je ogen knipperen of je hebt het gemist.

Een IPA Light, als u het mij vraagt. Maar wel een leuk blikje, natuurlijk, als je van Star Wars houdt.

Geproefd door Mark Dermul op 17-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)