Brouwerij: Odyssey Brewing
Regio: U.K.
Fles: All Amongst the Barley Auchentoshan BA, Ross-On-Wye Cider & Odyssey Brewing, 750ml
Kleur: troebel blond
ABV: 7.2%

Hybride

All Amongst the Barley is eigenlijk een hybride drankje, namelijk bier en cider tegelijkertijd. Er zijn drie versies, allen gefinisht op een vat van een andere distilleerderij: Starlaw (een graanwhisky uit de Lowlands en actief sinds 2010), Laphroaig en mijn geliefde Auchentoshan. U mag slechts één keer raden welke in mijn glas zit. Juist, de Auchentoshan. Odyssey Brewing maakte een eenvoudige klare wort van vier granen (gerst, tarwe, spelt en haver) met lokale hop en de expressieve English Ale Yeast en het resulterende biertje werd dan op pas-geleegde cidervaten van Ross-On-Wye gestoken voor een tweede fermentatie. Tot slot kreeg het nog, zoals gezegd, een finish op whiskyvaten, in dit geval van mijn geliefde Auchentoshan distilleerderij. Het biertje schenkt een troebel blond als Fanta Lemon en de witte kraag gaat onmiddellijk liggen.

Fris en monter op appels, pompelmoes en citroensap. Tikkeltje floraal. Heeft eerlijk gezegd niet zo heel veel  om het lijf, maar is wel zomers.

Dit smaakt erg fris met appels en citroensap op kop, gevolgd door een florale toets. Prima verderzetting van de neus, maar alles bij elkaar toch een klein niemendalletje.

Kort en fris op de afdronk.

Het is wellicht een  stijl apart, maar ik was van dit biertje niet bepaald onder de indruk.

Geproefd door Mark Dermul op 17-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)