Distilleerderij: Westward
Regio: USA
Fles: Westward Belgian Ardennes Trappist Ale, Exclusive Release Westward Club OB 2021
Kleur: koper
ABV: 45%

Belgische Ardennen

Vanaf de eerste keer dat ik een botteling van Westward geproefd had, was ik fan. Wanneer ze dan een clubbotteling uitbrengen die Belgian Ardennes Trappist Ale genoemd wordt – naar de gebruikte Ardennes Farmhouse gist van Culmination Brewing uit Portland – kon ik niet anders dan Cinoco, de Belgische importeur, smeken om deze naar België te laten komen. En zo geschiedde. You’re welcome. Laat ik hem dan ook maar snel eens proeven.

Geweldig zoete neus op aardbeien en rode vetersnoep. Iets van vers gebrande koffie. Dan volgen banaan en kruidnagel elkaar snel op. Zacht gekruid en heel erg aangenaam en toegankelijk.

Hij heeft een relatief olieachtige body en naast het bijna tropische en erg zoete fruit – banaan wederom op kop – is hij nu lekker pittig gekruid. Zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat. Ja, deze wordt bijna pikant, maar dankzij de grote zoetigheid behoudt hij  zijn balans. Midpalate evolueert hij naar gedroogd fruit. Dit is erg lekker!

De afdronk is lang, zoet, pittig en bevredigend.

Wat een mooi product is dit, zeg. Erg blij dat ik een fles te pakken heb gekregen.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).