Distilleerderij: Jack Daniel’s
Regio: USA
Fles: Jack Daniel’s Gold No. 27, b. 2020, Oak Barrels & Maple Barrel Finish
Kleur: koper
ABV: 40%

Walnoten

Jack Daniel’s behoeft natuurlijk geen introductie meer. Zijn Old No 7 is één van ’s werelds best verkochte bourbons. Nou, ja, Tennessee Whiskey moet ik eigenlijk zeggen, want hij wordt over houtskool van de ahorn gefilterd volgens het zogenaamde Lincoln County Process. Maar naast de Old No 7 zijn er nog enkele expressies, zoals deze Gold No 27 die een Maple Barrel Finish kreeg. Maple is overigens de ahorn of esdoorn; een loofboom die ook in onze contreien groeit. Het was al van 2016 geleden dat ik deze nog proefde. Ik noemde hem toen ‘tandeloos’. Eens benieuwd of hij enige evolutie heeft doorgemaakt.

Walnoten, pruimtabak, rozijnen en nougat, dat is de neus van deze Tennessee Whiskey in een notendop. Daarnaast, maar in mindere mate, iets wat me aan rum doet denken, alsook wat popcorn. Maar allemaal erg mild, moet ik bekennen.

Nogal lichte body, eerlijk gezegd. Rozijnen, honing, ahornsiroop, vijgen, tabak, gedroogde abrikozen, mais op de BBQ. Maar wederom weinig kruidigheid, waardoor deze erg mild binnenkomt.

De afdronk is eerder kort, zacht en zoet en licht drogend. Popcorn en walnoten keren weer op het sterfbed.

Hij is zoals ik hem mij herinner. Aangenaam, beter dan de Old No 7 (daar is niet veel voor nodig), maar helaas te duur voor wat je krijgt, naar mijn mening.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-03-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).