Distilleerderij: Longueteau
Regio: Guadaloupe
Fles: Longueteau Symphonie, Harmonie Collection
Kleur: koper
ABV: 49.2%

Talkpoeder & Rauw Vlees

Mijn eerste kennismaking met Longueteau – de Prélude rum – verliep niet van een leien dakje. Een moeilijke rum – voor mij althans. Tikkeltje te speciaal, zeg maar. Bijgevolg verwacht ik me bij deze Symphonie – ook uit de Harmonie Collection – aan een even moeilijke opdracht.

Frisse en heldere neus op praliné, karamel, suikerrietsap en rozijntjes. Aangenaam (en helemaal anders dan de Prélude, moet ik zeggen). Flink wat aardse toetsen ook. Sigarenkistje. Talkpoeder en rauw vlees. Klinkt niet zo goed, maar werkt prima.

Erg drinkbaar op dit alcoholpercentage. Aangenaam zoet, maar met een hoek af. Dat aardse kantje laat zich ook op de tong opmerken. Oosterse kruiden, chutney en geroosterde kastanjes. De tannine worden betrekkelijk luid en geven hem een bitter kantje en een licht drogend effect.

In de afdronk zet dat bittertje zich door en verdringt elke zoetigheid.

Rhum Vieux Agricole… ik ben niet zeker dat het een stijl is die me helemaal ligt. Bedankt voor het sample, Marc.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-06-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).