Distilleerderij: Undisclosed
Regio: Caribbean
Fles: Interludium Rum, Batch 03, Caribbean Blend with a Grand Arôme Twist, 50bts
Kleur: brons
ABV: 64.9%

Grand Arôme

Als de zomer in ’t land is, dan is het tijd voor MMM’s malternative en dat is voor de derde keer op rij een rum. We kregen zoveel positieve reacties op de tweede batch dat we besloten hierop verder te bouwen. Samen met een autoriteit wat rum betreft, waagden we ons op een druilerige zondagnamiddag aan maar liefst 10 verschillende blends. Uiteindelijk was de 10 de perfecte match. Deze rum bestaat uit vier componenten, allemaal uit de Caraïben: Barbados, Dominicaanse Republiek, Martinique en Jamaica. De Martinique is overigens een zogenaamde Grand Arôme, die voor extra fruitigheid zorgt.

Het eerste wat opvalt is de Jamaica die je meteen aangenaam verrast met die lekkere funky toets van ecoline. Maar al snel komen de tropische toetsen tevoorschijn. Denk banaan, ananas, sterfruit en mango. Vanille roomijs, kokosmelk en een subtiele toets van rietsuiker.

De alcohol is voelbaar, maar prima geïntegreerd. Deze doet je niet naar adem happen, maar gelukzalig wegzakken in je hangmat tussen de palmbomen. Zalig zoet op allerhande tropische vruchten met ananas op kop, gevolgd door honing en flink wat houtkruiden. Hoewel hij zijn funky toets niet verliest, is het toch vooral de Grand Arôme die hem zijn fruitige en speelse karakter verleent. Gevaarlijk drinkbaar op vatsterkte, maar kan ook gerust een druppeltje water verdragen.

De afdronk is middellang, honingzoet en zacht gekruid.

Heerlijk tropische rum die menig zomeravond zal opfleuren.

Interludium Rum Cocktail: ‘Swashbuckler’

Met zijn vatsterkte van bijna 65% hoeft het niet te verbazen dat deze gerust kan dienen als basis voor een heerlijk zomerse cocktail. En degene die Manny en ik bedachten is helemaal niet zo moeilijk te maken. Aan de slag, dus! Kieper 10cl (yes, 10!) in een shaker en voeg er het sap van een twee vers geperste appelsienen bij. Giet daar nog 3cl Amaro di Angostura (of drie dashes van een Angostura bitter) bij en shaken maar! Neem een tumber en doe daar een ijsbal in. Giet nu je cocktail hier over heen en garneer met een maraschino kers, een schijfje appelsien en een muntblaadje. Klaar!

En zo werd het plots zomer!

Geproefd door Mark Dermul op 05-06-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).