Brouwerij: Belle-Vue
Regio: België
Fles: Geuze Belle-Vue, 25cl
Kleur: amber
ABV: 5.5%

Neutraal

De geuze van Belle-Vue, van de gelijknamige brouwerij in Sint-Pieters-Leeuw, wordt soms omschreven als de champagne onder bieren. Ik bestelde me er eentje na een fikse, frisse herfstwandeling door de bossen van Drongen op een koud, maar toch zonovergoten terrasje. Het schenkt amberkleurig met een beige kraag met kleine bellen die lang blijft staan.

De neus is fris zurig zoals je van een geuze mag verwachten, maar als ik eerlijk mag zijn nogal gewoontjes. Niks mis mee, maar niet meteen de meest uitgesproken geuze die ik al aan de neus mocht houden.

Fruitig en licht zurig, het is waar, maar wederom nogal braaf moet ik bekennen. Wat noten en iets van kersen, echt waar. Maar relatief neutraal, allemaal. Zeg gerust saai.

Lichtjes zure afdronk, maar erg kort.

Nou… ik beken dat ik hier helemaal niet van onder de indruk was. Een dorstlessende doordrinker op het terras, maar geen geuze die indruk zal maken op de liefhebber.

Geproefd door Mark Dermul op 06-02-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).