Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Campbeltown Whisky Barrel Aged Imperial Stout Cask #88A

Tasting Notes Posted on 04/11/2022 16:12

Brouwerij: Het Rijkshotel
Regio: Nederland
Fles: Campbeltown Whisky Barrel Aged Imperial Stout Cask #88A, Het Rijkshotel & The Barrel Baron
Kleur: zwart
ABV: 10.6%

Umami

Onafhankelijk bottelaar The Barrel Baron, mijn goeie vriend Marcel Kip uit Nederland, bottelde enige tijd geleden twee single casks Campbeltown whisky (Cask #88 en Cask #88A – een ge-teaspoon-de Glen Scotia, maar hou dat onder ons) en liet daar een stout van brouwerij Het Rijkshotel op rijpen. Het spreekt voor zicht dat ik dat bier dan ook moest proberen. En uiteraard tevens head-to-head (en dan efkes gaan liggen). We eindigen logischerwijs met de stout die op vat 88A gerijpt heeft.

Net als zijn broertje uit vat 88 offreert deze een verrassend frisse panoplie aan karamel, koude koffie, gestoofd witloof en flink wat chicorei, maar ruikt een tikkeltje pikanter.

Op smaakt leunt hij logischerwijs erg aan bij die uit Cask 88, maar deze is een tikkeltje meer umami. Ik krijg – naast de obligate karamel en koude koffie – wat rosbief en kruidnagel. En ja, het is heerlijk.

De finish is wederom middellang en plakkerig, maar hier net iets kruidiger, lijkt mij.

Vreemd genoeg vond ik de whisky uit Cask #88 net iets beter dan die uit Cask #88A, maar bij het bier is het net andersom.

Geproefd door Mark Dermul op 01-10-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)



Bier: Campbeltown Whisky Barrel Aged Imperial Stout Cask #88

Tasting Notes Posted on 04/11/2022 06:11

Brouwerij: Het Rijkshotel
Regio: Nederland
Fles: Campbeltown Whisky Barrel Aged Imperial Stout Cask #88, Het Rijkshotel & The Barrel Baron
Kleur: zwart
ABV: 10.6%

Plakkerig

Onafhankelijk bottelaar The Barrel Baron, mijn goeie vriend Marcel Kip uit Nederland, bottelde enige tijd geleden twee single casks Campbeltown whisky (Cask #88 en Cask #88A – een ge-teaspoon-de Glen Scotia, maar hou dat onder ons) en liet daar een stout van brouwerij Het Rijkshotel op rijpen. Het spreekt voor zicht dat ik dat bier dan ook moest proberen. En uiteraard tevens head-to-head (en dan efkes gaan liggen). We beginnen logischerwijs met de stout die op vat 88 gerijpt heeft.

Romige neus op koffie, karamel, chicorei en gestoofd witloof, met een  mooie toets van mokatine. Helderder dan ik van een stout gewend ben en da’s geen straf.

Oh, da’s – voor een stout – verrassend fris en toegankelijk. Heerlijk mondvullend op alles wat je van een stout mag verwachten met koffie, karamel en chicorei – net als op de neus – maar met een relatieve frisheid door de toevoeging van – naar mijn mening – een goeie dosis koolzuur. Erg drinkbare herfststout (da’s geen woord, maar u begrijpt wat ik bedoel).

De finish is middellang en erg plakkerig.

Erg lekkere stout die verrassend goed doordrinkt. Ik ben hier zot van en bijgevolg blij dat ik vier flesjes te pakken kreeg.

Geproefd door Mark Dermul op 01-10-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)