Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Chivas Regal 12 Year Old (3)

Tasting Notes Posted on 13/03/2010 20:55

Distilleerderij: Chivas Brothers
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: 12 Year Old
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Smal smakenpalet

Vandaag, terwijl ik wat etiketten van flessen aan het afweken was, schoot ik mij een blendje in. Kwestie van het een beetje aangenaam te maken, nietwaar. Ik koos voor de Chivas Regal 12 Year Old (die heel wat Strathisla bevat, de distilleerderij in Keith – Speyside).

De neus is zacht, vooral citrus en appels, maar ook wat wilde kruiden en honing.

Hij is romig en proeft een beetje notig, maar ook toetsen van lavendel en vanille komen door. De rokerigheid is te danken aan de Strathisla.

De afdronk is niet lang, maar best aangenaam warm en zoet. Op het eind blijft je mond droog achter.

Dit is best een geschikte blend, hoor. Stukken beter dan bijvoorbeeld Johnnie Walker Red Label of William Lawson’s. Oh, en voor degene die zich afvragen waar de onnozele titel vandaan komt, ‘de smalle plaats’ is de vertaling van ‘chivas’ uit het Gaelic. De rest is dichterlijke vrijheid :-).

Score : 73

geproefd door Mark Dermul op 13-03-2010

(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar whivie.be)



Patrick Foley’s irish pub

Whisky Talk Posted on 13/03/2010 20:21

Deze Ierse pub op de Recollettenlei te Gent (vlakbij de veldstraat, aan het justitiepaleis) is sinds lang mijn favoriete stekje. Als ik eens ga shoppen in de veldstraat eindig ik daar mijn dag.

Je kan er ook lekker eten trouwens ik zou iedereen de irish stew willen aanraden.

Ook in de zomer is het daar leuk vertoeven. Ze beschikken over een aangenaam binnenterras.

Behalve whisky kan je er natuurlijk ook eens een goeie Guinness of Kilkenny drinken.

Tot hier toe heb ik nog nergens anders een leukere Ierse pub gevonden.

Sven



Kelly’s irish pub

Whisky Talk Posted on 13/03/2010 20:16

Tijdens een namidagje winkelen en een bezoekje aan aquatopia even deze whisky pub geprobeerd op de keyserlei in Antwerpen.

In tegenstelling tot de meeste irish pub’s die ik ken kan je er niet eten. Alhoewel de inrichting zoals in de meeste irish pub’s best gezellig is vind ik deze Ierse pub niet geweldig. Het is eigenlijk een echte café en aangezien er geen eten wordt verschaft mag je er ook roken. Bijzonder onaangenaam naar mijn persoonlijke mening.

Het is er ook zeer duur voor wat de whiskies betreft. Nu 7 euro voor de blend van bushmills vind ik nog wel ok dat betaal je elders ook maar zo wat alle malt whiskies die ze hadden was 13 euro voor een glas pfff, nee dank u dat vind ik erover.

Laat deze pub maar links liggen zou ik zeggen.



Bushmills original

Tasting Notes Posted on 13/03/2010 20:10

Distilleerderij: Bushmills
Regio: Ierland
Fles: Bushmills original (blend)
ABV: 40%

Deze blend geprobeerd in de kelly’s irish pub op de keyserlei te Antwerpen.

Na dat ik eerder al de 10 jaar oude single malt had geprobeerd keek ik ook wel uit naar deze blend. Ik had gehoopt de zelfde lekkere abrikozen te proeven.

Het is ook zo je proeft de abrikozen maar wel minder uitgesproken. Deze blend is in tegenstelling tot sommige anderen best drinkbaar maar ook geen hoogvlieger

Score: 67