Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Dank u, Toon!

Dank u! Posted on 28/01/2010 20:37

Waar een blog al niet goed voor is. Wordt ik gecontacteerd door een Whivie-blogger die een fles Wild Turkey Rare Breed gekocht heeft nadat hij in Jim Murray’s Whisky Bible las dat die maar liefst 96 punten kreeg.

Maar… Toon vindt de bourbon niet lekker! Tja, dan kan gebeuren. Of ik de fles niet wil overnemen voor een prikje? En of ik dat wil.

Toon was zo vriendelijk om vanavond even langs te komen om de fles hoogst persoonlijk te overhandigen (lees: af te rekenen smiley).

Niet alleen vind ik ‘m goed ruiken (proeven deed ik nog niet), maar hij ziet er ook geweldig uit, niet? Een mooie aanwinst voor het Whivie-cabinet.

Bedankt, Toon! Slàinte!Whiskylive London – HP 10 Festivalbotteling

Events Posted on 28/01/2010 20:28

Op enkele jaren tijd is het Whiskylive Festival wereldwijd uitgegroeid tot één van de toonaangevende whisky festivals. Het is allemaal begonnen in London, maar ondertussen worden deze festivals over heel de wereld georganiseerd: Australië, Canada, China, Engeland, Frankrijk, Nederland, India, Japan, Nieuw-Zeeland, Rusland, Schotland, Zuid-Afrika, Spanje Taiwan, USA en… België!

Zoals we al eerder aankondigden gaat Whisky Live in België door in Spa op 5, 6 en 7 februari (spijtig genoeg dus op hetzelfde weekend als het Malt Whisky Festival in Gent).

Maar de roots liggen toch wel in London. Dit jaar gaat daar op 26 en 27 februari 2010 de 10e editie door van dit gerenommeerde festival en dat bracht de distilleerderij Highland Park op een idee.

Zij brengen een speciale festivalbotteling uit van een Highland Park 10 Year Old. Gezien het grote succes van Highland Park van de afgelopen jaren, kan ik me voorstellen dat het voor deze speciale uitgave wel zal stormlopen. De dram werd gebotteld op 59,3% ABV en kan via de site besteld worden voor zo’n 50 pond.

Ik wou dat ik er bij kon zijn.

En mocht één van de Whivies naar London afzakken en in een delirische bui zo’n flesje voor me oppikken, wees dan gerust dat mijn dank eeuwig zal zijn (of toch minstens heel lang).Tom Van Balen

Whivie!Wie? Posted on 28/01/2010 15:10

Ik ben Tom Van Balen (1982) en sinds een paar jaar een liefhebber van een goeie dram whisky. In 2007 ben ik er zowat mee begonnen, dus ik ben nog een groentje. Ik weet niet precies meer welke mijn eerste whisky is (shame on me), maar ik wat ik wel weet is dat ik sindsdien al verdomd goeie single malts én blends heb mogen proeven. Echt een favoriete dram heb ik niet, maar ik ben wel een enorme fan van geturfde whiskies. Te zoete en/of fruitige whiskies zijn niet mijn ding, hoewel ik ze zeker niet slecht vind. Voorlopig heb ik 9 flessen open staan, maar ik hoop dat er nog vele mogen bijkomen. Ik hoop mijn kennis van Schotse en andere whiskies via deze site bij te schaven en dat ik nog vele nieuwe zaken mag ontdekken. Slàinte!Dank u, Jeroen & Jan!

Dank u! Posted on 28/01/2010 13:31

Ik kreeg enige weken geleden nog drie samples van 10cl van Jeroen van The Bonding Dram. Bedoeling was dat ik deze blind zou proeven.

Ik weet dus welke dram ik heb, maar niet welke dram in welk flesje zit. Hij verwacht dat ik ze blind proef en dan – ongetwijfeld – mezelf onsterfelijk belachelijk maak door de verkeerde dram aan de verkeerde samplefles toe te dichten.

Hoe dan ook, het is een uitdaging die ik eerstdaags zal aangaan.

De drams die ik kreeg zijn:

Tomatin 15 Year Old

BenRiach 10 Year Old

Tyrconnell 10 Year Old Madeira Cask Finish of Tyrconnell 10 Year Old Sherry Cask Finish

(oh, de spanning!)

Ik hou jullie op de hoogte!

Maar dat is nog niet alles!

Mijn collega Jan heeft blijkbaar zijn hart verloren aan Laphroaig. Ik kan het hem moeilijk kwalijk nemen.

Onlangs kreeg ik van hem twee samples, de Laphroaig 10 Year Old and de Laphroaig Original Cask Strength.

Maar hij stopte me ook nog de Laphroaig 15 Year Old toe, die ik in dank aanvaardde.

Miljaar, mijn barkast begint te klein te worden!