Op enkele jaren tijd is het Whiskylive Festival wereldwijd uitgegroeid tot één van de toonaangevende whisky festivals. Het is allemaal begonnen in London, maar ondertussen worden deze festivals over heel de wereld georganiseerd: Australië, Canada, China, Engeland, Frankrijk, Nederland, India, Japan, Nieuw-Zeeland, Rusland, Schotland, Zuid-Afrika, Spanje Taiwan, USA en… België!

Zoals we al eerder aankondigden gaat Whisky Live in België door in Spa op 5, 6 en 7 februari (spijtig genoeg dus op hetzelfde weekend als het Malt Whisky Festival in Gent).

Maar de roots liggen toch wel in London. Dit jaar gaat daar op 26 en 27 februari 2010 de 10e editie door van dit gerenommeerde festival en dat bracht de distilleerderij Highland Park op een idee.

Zij brengen een speciale festivalbotteling uit van een Highland Park 10 Year Old. Gezien het grote succes van Highland Park van de afgelopen jaren, kan ik me voorstellen dat het voor deze speciale uitgave wel zal stormlopen. De dram werd gebotteld op 59,3% ABV en kan via de site besteld worden voor zo’n 50 pond.

Ik wou dat ik er bij kon zijn.

En mocht één van de Whivies naar London afzakken en in een delirische bui zo’n flesje voor me oppikken, wees dan gerust dat mijn dank eeuwig zal zijn (of toch minstens heel lang).