Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

The Bonding Dram (shop)

Whisky Shops Posted on 16/11/2009 18:57

Normaliter maak ik geen reclame op onze blog, maar voor The Bonding Dram maak ik graag een uitzondering. Omdat ik, sinds kort, ervaringsdeskundige ben 🙂

Deze whisky webshop wordt gerund door een sympatieke kerel, Jeroen genaamd, die gratis aan huis levert, althans in de regio Gent. Voor de rest van België betaal je slechts 7 EUR portkosten voor een fles, 11 EUR vanaf meedere flessen. En hij verscheept wereldwijd.

Het assortiment aan Single Malts, Grain Whisky, Blends en andere dranken is fenomenaal en de website stelt je in staat een wishlist samen te stellen om nadien heel makkelijk en gebruiksvriendelijk te bestellen.

Betalen kan door middel van overschrijving of via PayPal. Fast en Easy als je ’t mij vraagt.

Hij organiseert ook tastings voor zowel particulieren als bedrijven en staat je bij met raad en daad om de juiste keuze te maken als je een fles dram wenst.

Ook restaurant- en hoteluitbaters kunnen bij The Bonding Dram terecht voor professioneel advies bij het samenstellen van de betere whiskykaart.

Kortom, one-stop-shopping, precies hoe het hoort te zijn. Wij van Whivie hebben alvast onze ‘huisleverancier’ gevonden.

Bedankt voor de service, Jeroen. Wij zijn alvast vaste klant!

Mark, Reza en Jan.



Whisky Etc Magazine

Media Posted on 16/11/2009 17:50

OK, het is niet meteen een boek, maar past hier beter dan in eender welke andere categorie.

Whisky Etc is een magazine dat in Nederland wordt uitgegeven, maar niets weerhoud je ervan om een abonnement te nemen (wat ik gedaan heb).

De eerste twee examplaren zijn hier intussen aangekomen en de vormgeving is ronduit schitterend: prachtige foto’s op een mooi glanzend papier gedrukt, met zeer interessante rubrieken en artikels.

Ik kon vooral de bijdragen van Filip J. Verleye wel smaken, die de actualiteit doorspekt met zijn eigenwijze uitspraken en moeiteloos een glimlach op je lippen tovert, terwijl hij je ondertussen nog boeiende informatie over het levenswater meegeeft.

Je kan, mocht je dat wensen, losse nummers nabestellen om eerst eens te zien of je het de moeite vindt (waar ik niet aan twijfel).

Er worden distilleerderijen bezocht en voorgesteld, whisky-tempels is een leuke reeks over bars en restaurants in Nederland en Vlaanderen die je niet mag missen en evenementen worden aangekondigd en nadien besproken. Het laatste exemplaar, nummer 3 van 2009, waarvan hier de cover afgebeeld, bevat 67 bladzijden.

Het magazine verschijnt vier keer per jaar en een abonnement kost (voor Vlamingen althans) 24,50 EUR.

Zeer de moeite.



Whisky onder Antarctica

Whisky Talk Posted on 16/11/2009 16:17

Uit De Standaard en Het Nieuwsblad van 16/11/2009

Nieuw-Zeeland boort naar whisky onder ijs van Antarctica

WELLINGTON – Drankenfabrikant Whyte & Mackay heeft Nieuw-Zeeland verzocht door het Antarctische ijs te boren om twee kratten oude Schotse whisky te bemachtigen die daar in 1909 zijn verloren door de Britse avonturier Sir Ernest Shackleton. De fabrikant wil testen of het mogelijk is de honderd jaar oude McKinlay and Co. whisky opnieuw op de markt te brengen.

Medewerkers van het Nieuw Zeelandse erfgoedfonds zullen in januari speciale boren gebruiken om de kratten uit het ijs te bevrijden. De kratten zitten ingevroren in de buurt van Cape Royds onder de hut van de Nimrod Expedition, de expeditie van Shackleton. Ze werden in 2006 aangetroffen onder de vloerplanken van de hut.

De ‘master blender’ van Whyte & Mackay, Richard Paterson, denkt dat de whisky nog altijd hetzelfde smaakt als honderd jaar geleden. Als hij de whisky weet te bemachtigen is hij van plan de drank na te maken om die weer op de markt te brengen. ‘Ik hoop echt dat we wat terug weten te brengen’, zei hij in een interview met de Londense krant Telegraph. ‘(De whisky, red.) ligt daar maar alleen en vergeten. Hij zou terug moeten komen naar Schotland waar hij geboren is.’