OK, het is niet meteen een boek, maar past hier beter dan in eender welke andere categorie.

Whisky Etc is een magazine dat in Nederland wordt uitgegeven, maar niets weerhoud je ervan om een abonnement te nemen (wat ik gedaan heb).

De eerste twee examplaren zijn hier intussen aangekomen en de vormgeving is ronduit schitterend: prachtige foto’s op een mooi glanzend papier gedrukt, met zeer interessante rubrieken en artikels.

Ik kon vooral de bijdragen van Filip J. Verleye wel smaken, die de actualiteit doorspekt met zijn eigenwijze uitspraken en moeiteloos een glimlach op je lippen tovert, terwijl hij je ondertussen nog boeiende informatie over het levenswater meegeeft.

Je kan, mocht je dat wensen, losse nummers nabestellen om eerst eens te zien of je het de moeite vindt (waar ik niet aan twijfel).

Er worden distilleerderijen bezocht en voorgesteld, whisky-tempels is een leuke reeks over bars en restaurants in Nederland en Vlaanderen die je niet mag missen en evenementen worden aangekondigd en nadien besproken. Het laatste exemplaar, nummer 3 van 2009, waarvan hier de cover afgebeeld, bevat 67 bladzijden.

Het magazine verschijnt vier keer per jaar en een abonnement kost (voor Vlamingen althans) 24,50 EUR.

Zeer de moeite.