Iedereen die ons de laatste weken heeft gevolgd op Facebook en/of via onze nieuwsbrief was op de hoogte dat Jeroen van The Bonding Dram en Bart van Whisky Import Belux opnieuw ‘grote’ whiskyplannen hadden. Op vrijdag 3 juni organiseerden zij een ‘mini-whisky-festivalletje’ in Gent onder de welklinkende naam Whisky on the Move XL.

Niettegenstaande dat het prachtig terrasjesweer was, wisten toch een behoorlijk aantal geïnteresseerden de weg te vinden naar de eerste verdieping van Den Enghel op de Graslei.

Daar vonden de bezoekers een kleine gezellig beurs, op het principe van de Open flessen namiddag, aangevuld met enkele hoogtepunten uit het huidige whiskyseizoen van The Donding Dram.

Evert -Jan De Kort van Choqoa.com was opnieuw van de partij. Hij had naast de chocolades die matchen met drams uit de Carn Mor Vintage Collection , een aantal nieuwe producten mee die allemaal geproefd konden worden.

Regelmatige bezoekers van Jeroen’s tasting zijn welbekend met de lekkere whisky delights bereidt door Inge Lanckacker van Chef zonder restaurant. Zij verzorgde enkele heerlijke minihapjes die perfect samengaan bij een whisky.

Maar een whisky festival zonder levenswater is als een café zonder bier. Bij de open whisky bar konden whisky’s geproefd worden van enkele onafhankelijke bottelaars – The Creative Whisky Company, Carn Mor, First Cask en Berry Bros & Rudd – en enkele exclusives voor België, zoals de Greenore 10 Year Old van de Ierse Cooley Distillery.

Wij proefden volgende whisky’s

· Ardmore 18 Year Old 1992 (44,1%) – Exclusive Malts

· Highland Park 12 Year Old (46%) – Alchemist

· The Macallan 10 Year Old (46%) – Alchemist

· Bowmore 12 Year Old (46%) – Alchemist

· Glen Grant 38 Year Old 1969 (51,7%) – The Lonach Whisky Company

· Longmorn 37 Year Old 1972 (51,3%) – The Perfect Dram (231 flessen)

Deze Whisky on the Move XL mocht een mooi aantal bezoekers verwelkomen. Maar tegen sluitingsuur hoefde men nog niet onmiddellijk naar huis terug te keren. Geïnteresseerden konden ook nog een heus whiskymenu meepikken …

… en als dat nog niet genoeg was, stond er –aansluitend met het diner – ook nog een whisky tasting gepland. Er bleek maar geen eind te komen aan deze mooie brugdag.