Naar jaarlijkse gewoonte ging ik ook dit jaar naar het whisky festival in Gent.

De voorgaande jaren nam ik altijd wat vrienden en familie mee maar deze haakten nu af daar ze het festival te duur vinden.

Aangezien mijn vrouw ook mee gaat zullen we ineens de Schotse beurs ook meepikken.

Zaterdag namiddag rond 14u30 komen we aan. Aan de drukte te zien zou je niet zeggen dat het te duur is. Aangezien ik elke editie al heb gedaan (volgens mij) tracht ik wel een beetje naar enige vernieuwing.

Ik kan niet ontkennen dat de organisatie dit met de Islay room niet heeft geprobeerd en op de website stonden nog enkele zaken aangekondigd die dan uiteindelijk niet zijn doorgegaan.

Aan de inkom krijgen we maar 3 drams per persoon, dat vind ik persoonlijk maar een mager beestje. Dat waren er vroeger toch meer denk ik.

Op het festival merk ik dat dezelfde dealers van vorig jaar er zijn en ik kan zelf niet echt nieuwe standhouders opmerken. Ik moet het toegeven de mot zit er wat in bij mij. Ik heb het een beetje allemaal gezien in Gent.

Ik had in tegenstelling tot voorgaande jaren ook geen lijstje gemaakt van whiskies die ik absoluut wou proeven.

Volgende whiskies geprobeerd:

Connemara Turf Mor

Een zachte Ierse whiskey met veel turf die ondanks het hoge alcohol percentage 58,2% makkelijk drinkbaar blijft.

Glenmorangie Nectar d’or

Een explosie van zoete honing in mijn mond. Als echte zoetebek kan ik dit zeer appreciëren. Dit doet mij ook wel denken aan The Balvenie.

Chieftains’ 11y Dailuaine

43% alcohol. Een mengeling van zoete honing en lichte peper. Niet slecht maar niet mijn ding.

Tussendoor zijn we even naar de Schotse beurs geweest daar merken we dat er minder standhouders zijn als vorig jaar en het is veel hetzelfde. Ik kom bij het terugkeren iemand van de organisatie tegen die ik ken van bij Elanor. Ik spreek hem aan op het minder aantal standhouders (ik wil weten of ik mij vergis) maar neen inderdaad gezien de scherpe concurrentie onder de standhouders zijn er dit jaar wat die afhaken.

Op de beurs de festival botteling gekocht voor mijn broer en voor mezelf de Connemara Turf Mor.

Volgend jaar sla ik deze beurs eens over en zal ik het festival in Spa eens proberen.

Terwijl ik samen met mijn vrouw te voet terugkeer naar mijn broere David merk ik op dat onze blauwe vrienden (inderdaad de Gentse flikken) alle auto’s die van de parking komen rond het Smak en het festival in het zakje laten blazen. Er wordt ook heel wat geschreven. Best altijd een bob meedoen….