Iedere stielman weet dat hij zijn klanten moet verzorgen.
Mijn werkgever, de bank die niet nader genoemd zal worden, heeft dat goed begrepen. Daarom organiseerde ze gisteren een locaal evenement(je) voor klanten die op hun beurt van belang zijn voor het aanbrengen van nieuwe klanten.
Cijferberoepers (accountants en boekhouders – en wees maar gerust dat er een verschil is) werden uitgenodigd voor een initiatie-whiskytasting, gehost door WhivieMark. Aan de hand van een aanschouwelijke PowerPoint presentatie werden de geheimen van het levenswater uit de doeken gedaan.
Ondanks de recente waterellende konden we de vergaderzaal in Ninove gevuld krijgen met een aantal enthousiaste proevers voor een kennismaking met het levenswater.
Ze kregen deze line-up voorgeschoteld:
- Belgian Owl 4 Year Old
- Greenore 8 Year Old
- Adelphi Private Reserve
- Glenfarclas 15 Year Old
- Yoichi 10 Year Old
- Glen Peat Class 18 years
- Amrut Cask Strength
Het geheel werd opgevrolijkt met hapjes (visterrine met scampi; in sherry gemarineerde worteltjes met gandaham en rozijntjes; een trio van witte chocolade mousse met Tullibardine, donkere chocolademousse met Highland Park 12 Year Old en een chocoladekers met Octomore Morpheus). Vooral het dessert viel bijzonder in de smaak en dat was geheel terecht.
Aan het einde van de avond werd gestemd en de Glenfarclas 15 Year Old kwam als winnaar uit de bus, gevolgd door de Greenore 8 Year Old. Dat was verrassend, maar tot mijn persoonlijke vreugde, want dit is één van mijn persoonlijke favorieten. Als derde kwam de Malts of Scotland Glen Peat Class uit de bus.
De professionals aanwezig vonden deze drammING-sessie zeer geslaagd en bestelden meteen een follow-up sessie in maart 2011.
Indien u ook voor uw vereniging, club, werkgever, familie of vrienden een whiskytasting wil organiseren, aarzel niet ons te contacteren op info@whivie.be. We maken er samen een geslaagde avond van!
May the Malt be with you!
Ah, die gerechtjes zijn kleine kunstwerkjes en blijven voorlopig top secret… 🙂 Later meer daarover, Rob. Nog even geduld.
ziet er allemaal knap uit en ik vermoed ook zeer lekker. Maar mag ik vragen waar je de recepten hebt gevonden voor de gerechtjes ? Al wat ideetjes opdoen voor de komende feestdagen.
Mvg
Rob B