Distilleerderij: Tobermory
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Tobermory 11 Year Old 2009/2020, Double-V, Refill Bourbon #700036
Kleur: goud
ABV: 54.0%

Krokant

Deze malt werd op 9 maart 2009 gestookt en gebotteld op 11 juni 2020. Het is een malt van de Tobermory distilleerderij op Mull, maar het label bloklettert ook duidelijk dat het om een Ledaig gaat, de geturfde versie van het huis. Jonge Ledaig… u weet wat dat betekent. ‘Mark gaat dit lekker vinden.’ Gelijk heeft u. Het is de tweede release van de nieuwe Belgische bottelaar Double-V. Verkrijgbaar bij de betere Belgische speciaalzaak voor zo’n 100 EUR.

Hesp, assen, kaarsvet, plasticine, vanille, appels, olijfolie, oestersap… the works. Ik ben nu al blij. ‘Zo maken ze hem… euh… nog altijd, meneer’ en da’s maar goed ook.

De body is licht en… krokant (for lack of a better word), maar heerlijk vuil op een karrenvracht aan assen, met appels en nu ook iets van pompelmoes. Maar het geheel is wel lekker pittig op chili pepers en een mespuntje zilt. Mooie rookontwikkeling.

De afdronk duurt lekker lang, ik krijg het er gezellig warm van.

Toppertje dat je door de gure winter heen zal helpen, zeker in deze vreemde tijden. Sample in dank ontvangen via Jeroen van The Bonding Dram.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-10-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).