U herinnert zich wellicht dit bericht van Jurgen nog van maart dit jaar, waarin de oudste single malt – de Mortlach 70 Year Old – werd aangekondigd. De 54 full bottles (70cl) verkochten in enkele dagen uit voor zo’n 10.000 pond per stuk (!), maar de miniatures van 20cl – die zo’n 2.500 pond per stuk kosten – zijn nog niet allemaal de deur uit.

Welnu… hoe graag wil u hem proeven? Do you feel lucky?

In The Brewery (Chiswell Street in hartje London) gaat op 29 en 30 oktober 2010 het toonaangevende festival ‘The Whisky Show’ door. Gordon & Macphail heeft besloten om deze dure mini’s aan te bieden op The Whisky Show (da’s geen verrassing), maar tevens om één flesje op te delen in 20 stuks van 1cl om te verloten.

Bezoek de stand van G&M, vul een wedstrijdformulier in en brandt een kaars. En wie weet wordt jij wel één van de gelukkige winnaars die zo’n staaltje vloeibare geschiedenis mee naar huis mag nemen.

Good luck!