Onze Japan-reis heeft naast een bezoek aan de Suntory Yamazaki Distillery, ook een mooie oogst aan lokale whisky’s opgeleverd. Volgens mijn Connosr.com whisky cabinet staat mijn teller nu op 65 drams (samples niet meegeteld).

Onze oogst whisky’s uit het Land van de Rijzende Zon bestaat uit:

Nikka All Malt (40%)
Nikka Pure Malt 12 Year Old (40%)
Kingsland Nikka Premium Rare Old (43%)
Nikka Tsuru 17 Year Old (43%)
Nikka from the barrel (51,4%)

Suntory Special Reserve 10 Year Old (43%)
Suntory Royal 12 Year Old (43%)
Yamazaki 12 Year Old (43%)
Hakushu 10 Year Old (43%)
Hakushu 12 Year Old (43%)
Hokuto 12 Year Old (40%)
Hibiki 12 Year Old (43%)
Hibiki 17 Year Old (43%)

Indien er geen import limiet en geen gewichtsbeperking voor reiskoffers zou zijn, was er nog meer levenswater mee terug naar België gekomen. We hebben nog voldoende redenen om ooit terug te gaan naar Japan.

Kampai! (= Slàinte in het Japans)