Distilleerderij:
Springbank
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Campbeltown Loch bottled 2017
Kleur: witte wijn
ABV: 40%

Jong

Campbeltown Loch wordt door J & A Mitchell
op de markt gebracht. Ze zijn ook eigenaars van de Springbank en Glengyle
distilleerderijen. Volgens insiders wordt deze erg betaalbare blend
samengesteld met single malt van Springbank, Longrow en graanwhisky van Girvan
uit de Lowlands (eigendom van William Grants & Sons, eigenaars van ook
Glenfiddich, Balvenie en Kininvie). Ik proefde hem voor het eerst in 2014, maar
kon nu de hand leggen op een fles uit 2017. Het is wellicht de bleekste whisky
die ik al ooit zag.

Hij ruikt jong, erg jong. Appels, peren en wat
abrikoos en een erg delicate hint van turf. Wat visolie en een jute zak op de
achtergrond. Maar erg zacht om niet te zeggen te zacht. Hij doet me helaas
niets.

De aanzet is zacht en fris, erg zacht gekruid –
met een zilt randje – maar snoeperig zoet. Moutsuikers, appels, peren en
wederom abrikoos. De turf zorgt voor een klein beetje rook. Vanille komt erg
flink opzetten.

De afdronk is eerder kort, waarbij zoete rook
het langst blijft hangen.

Een erg toegankelijk niemendalletje dat best op
tafel wordt gezet als je een kaartspel begint. Niets wereldschokkends maar
gevaarlijk drinkbaar. Ocharme 30 EUR.

78/100

Geproefd door
Mark Dermul op 10-03-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).