Tijdens onze city trip naar Dublin – Ierland in het najaar van 2002, kon een bezoek aan The Old Jameson Distillery niet ontbreken.

De zeer leerrijke rondgang in de gebouwen in Bow Street werd afgesloten met een Whisk(e)y Tasting. Vier gelukkigen (twee mannen en twee vrouwen) werden aangeduid om hieraan deel te nemen, terwijl de anderen konden genieten van een glaasje Jameson in de gezellige Ierse pub van het visitor centre.

Ik had twee maal geluk om geselecteerd te worden, want ik was ‘eerste reserve’ nadat een Amerikaanse vrouw bedankte voor de eer.

Er werden vier Ierse drams geproefd; en deze werden nog eens getoetst aan een Schotse whisky en een Bourbon whiskey. Op het einde van de tasting mochten we onze favoriete dram uit de line-up aanduiden.

Iedereen koos wijslijk voor de Jameson; op één man na. Hij werd door de gids – als straf – verplicht om de rondleiding opnieuw te volgen, zijn mond te spoelen en de tasting opnieuw te doen; tot zijn antwoord correct was! Met deze grap werd een leuke voormiddag afgesloten en gingen we op zoek naar een dringend nodige lunch!

Als aandenken kreeg ik nog een oorkonde mee van ‘Qualified Irish Whiskey Taster’.