Heaven Hill Distillery
Bourbon Heritage Center
1311 Gilkey Run Road
Bardstown, KY 40004
USA
Tel +1 502 337 1000
www.bourbonheritagecenter.com

Deze in Bardstown, Kentucky – de Bourbon Captital of the World – gevestigde distilleerderij is een gigant en sinds de oprichting in 1935, vlak na de opheffing van de Drooglegging, nog steeds in familiehanden.

Eén van de oprichters van de toen nog ‘Old Heavenhill Springs Distillery’ was de legendarisch stoker Joseph L Beam, die – nadat de Shapira-familie alle andere investeerders had uitgekocht en de distilleerderij overnam – als Master Distiller aanbleef, samen met Harry, diens jongste zoon.

Lange tijd werden bij Heaven Hill enkel twee bourbons gemaakt, namelijk Evan Williams en Elijah Craig. Maar de afgelopen dertig jaar heeft het bedrijf haar portfolio enorm uitgebreid. Niet alleen bourbon, maar ook gin, vodka, malt whiskey en vele andere dranken.

Getroffen door een brand op 7 november 1996, ging de distilleerderij bijna volledig in de vlammen op, samen met meer dan 340.000 liter spirit die lag te rijpen. Heaven Hill kon op dat ogenblik enkel overleven dankzij de aankoop van de nieuwe Heaven Hill Bernheim Distillery in Louisville. Het gisten, mashen en distilleren gebeurde vanaf dan in deze distilleerderij, terwijl het rijpen, bottelen en verzenden nog steeds in Bardstown gebeurde.

In 2004 opende het zogenaamde Bourbon Heritage Center in Bardstown, waar rondleidingen van de fabriek worden georganiseerd. Heaven Hill stond ook mee aan de wieg van het jaarlijkse Kentucky Bourbon Festival, dat duizenden bourbon- en whiskeyliefhebbers aantrekt.

Hieronder volgt een kort overzicht van de belangrijkste bourbon en whiskey-labels uit de portfolio van Heaven Hill Distilleries, Inc.

Bourbon

– Cabin Still
– Echo Spring
– Elijah Craig
– Evan Williams
– Fighting Cock
– Heaven Hill
– Henry McKenna
– J.W. Dant
– Old Fitzgerald

Whiskey

– Bernheim Original
– Cluny Blended Scotch Whisky
– Glen Salen Pure Malt Scotch Whisky
– J.T.S. Brown
– Georgia Moon
– Kentucky Deluxe Blended Whiskey
– Kentucky Supreme Blended Whiskey
– Mattingly & Moore
– Parker’s Heritige Collection
– Pikesville Supreme Straight Rye Whiskey
– Rittenhouse Straight Rye Whiskey
– T.W. Samuels

Een deel van het succes van de verschillende labels van Heaven Hill is ongetwijfeld ook het feit dat ze bijzonder betaalbaar zijn.