Vandaag heb ik 3 nieuwe flessen bij mijn kabinet toegevoegd.

De eerste heb ik aangekocht op aanraden van u zelf Marc en dit is een Greenore 8y graan whisky.

Het is een oude fles en nu moet ik zeggen de fles valt enorm tegen. Ja, je leest het goed ik zei de fles he en niet de whisky. Ik weet niet waar ze ten tijde als ze deze fles uitgekozen hebben met hun verstand waren maar volgens mij hadden ze toen een serieuze kater. Hoe oninteressant kan een fles er uit zien, bekijk de deze dan maar is. Moest ik deze fles in een whisky winkel zien staan ik zou denken dat het een whisky was voor cocktailsaus mee te maken.

Met de nieuwe fles zullen ze er zeker veel meer van verkopen als toen. Nu ga je je afvragen waarom koop je nu een lelijke oude fles als er van dezelfde whisky een nieuwe mooie knappe fles van op de markt is. Dit heb ik gedaan op aanraden van Jurgen’s whisky huis daar wist men me te vertellen dat de oude fles waarschijnlijk beter zou zijn omdat het hier om een batch 1 gaat en dat deze bijna altijd beter is soms beperkt maar soms heel veel . Hij vertelde er wel eerlijk bij dat het al te lang (4j) geleden was dat hij deze geproefd had om een eerlijke vergelijking te maken.

De tweede fles die mijn whisky kabinet uitgebreid heeft is een Hibiki 12y. Dit is een luxe blend van de Japanse Suntory distillerie. Dit echter is een heel mooie knappe fles . De 24 hoekige fles symboliseert de 24 uren in een dag en de 24 delen waarin de Japanse kalender is in onderverdeeld. Het etiket op de fles is gemaakt van “Echizen” papier of ook “Washi” genoemd is het Japans.

De derde fles die mij kabinet heeft vervoegd is een “Tyrconnell single malt Ambassador’s Choise op het vat gezet op 05.11.1992 en gebotteld op 26.08.2009.

Het rare aan deze fles is dat er twee verschillende alcohol % opstaan eentje van 51% en eentje van 40%. Hier over ga ik mijn licht nog is opsteken bij Jurgen.

Zo dat zijn ze hopelijk heb ik goede aankopen gedaan en ga ik er veel plezier aan beleven.

De tasting notes ga ik later nog wel is op de site zetten.