Chivas Regal Aged 12 Years (2)

Distilleerderij: Chivas Brothers Ltd, Distillers Keith
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: 12 Years Old
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Blending in the masses

Dit is zowaar de eerste blend waarvoor ik een tasting note post. Het is dan ook (op dit ogenblik) de enigste in mijn whiskykabinet.

Deze Scotch in zijn gekende fles en met zijn ietwat overladen etiket heeft een goud tot amberachtige kleur in de fles. Maar deze verbleekt naar helder zonlicht in het glas. Zijn olieachtige body trekt als honing dikke tranen in de snifter.

Deze whisky oogt niet alleen mooi, hij geurt ook lekker. Omdat rook en malt slechts zeer licht aanwezig zijn, heeft deze blend een open neus, die plaats maakt voor een combinatie van honing en peer. Er is ook tabak te ontwaren en de geur van geroosterde hazelnoten.

De smaak is dan weer minder uitgesproken. In de mond is deze Scotch nogal vlak. Enkel de toetsen van rook, malt en hazelnoten uit de neus komen terug.

De finish is langer dan de smaak en is warm en licht rokerig.

Dit is zeker geen slechte whisky, maar hij gaat een beetje op in de massa andere flessen in de barkast (nou ja, zo’n massa flessen heb ik nu ook weer niet in m’n kabinet staan). Deze Chival Regal Aged 12 Years is zeker een lekkere daily dram.

Score : 74

geproefd door Niek Verniers & Ilse Everaert op 14-01-2010