Brouwerij: ‘t Verzet
Regio: België
Fles: Oud Bruin Strawberry, ’t Verzet, 33cl
Kleur: roodbruin
ABV: 6%

Aardbeien

De jongens van ’t Verzet, een craft brewery uit het Westvlaamse Anzegem hebben enkele varianten op hun klassieke Oud Bruin geproduceerd. Dit is de Strawberry versie, bekomen door toevoeging van aardbeien. Hij schenkt roodbruin met een mooie kraag die relatief snel wegtrekt, maar wel een mooie laag van een halve centimeter op het bier laat staan.

Het eerste wat opvalt is dat de neus bijzonder zoet ruikt alsof er pure aardbeienconfituur in mijn glas werd gedropt. Het is zo dominant en snoeperig dat de rode wijntoetsen flink de duimen moeten leggen. Melkzuur krijg ik hier op de neus hoegenaamd niet.

Maar op smaak moeten de aardbeien netjes het voetlicht delen met fris zure toetsen en – net als bij de Cherry variant – zijn het de zure toetsen die uiteindelijk de plak zwaaien. Hij drinkt gevaarlijk vlot weg en is best een dorstlesser te noemen. Wie denkt een fruitbier in zijn glas te krijgen, komt bedrogen uit. Dit is wel degelijk een zoetzuur oud bruin bier. Heerlijk.

Maar in tegenstelling tot de cherry variant, is hier de finish – hoewel even kort – helemaal niet astringent of te zuur. We verdacht bubblegumm-y, maar tegelijkertijd bevredigend.

Deze Oud Bruin Strawberry behoudt mooi de balans.

Geproefd door Mark Dermul op 10-11-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)