Ik ben fan van Starward, dat is geweten. En toen ik enige weken geleden de kans kreeg om mee een vat aan te kopen, liet ik die niet liggen. Ik ben Jeroen van de bekende online whisky shop The Bonding Dram erg dankbaar dat hij aan mij dacht om als partner in te stappen. En of ik dit spannend vind, zeg! U moet weten dat Starward voor deze single malt een first fill Apera barrel van McWilliams gebruikte. McWilliams produceert al jaar en dag Apera, de Australische versie van sherry, gemaakt van de druivensoorten Tinta Roriz, Touriga Nacional en Touriga Franca. Het barrel – nummer #1855 – werd in mei 2016 afgevuld en bij het bottelen leverde dat nog 222 flessen op met een niet te versmaden vatsterkte van 59.3%. Leuke weetje: toen we een sample proefden dat was genomen op 12 oktober 2021 was de vatsterkte 57.1%. Ja, in Australië neemt de sterkte toe!