Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Moersleutel Motueka x7

Tasting Notes Posted on 17/09/2024 16:30

Brouwerij: Moersleutel
Regio: Nederland
Fles: Moersleutel Motueka x7, NEDIPA, 440ml
Kleur: goudblond
ABV: 8.5%

Papaya

Okay, dit is een NEDIPA… het begint stilaan ingewikkeld te worden. Maar voor de ongeïnitieerden: NEDIPA staat voor New England Double India Pale Ale. Da’s een mondvol. Net zoals bij de Secret Vic x7, wordt voor dit biertje de Motueka hop, uit Nieuw Zeeland, tot 7 maal ingezet tijdens het brouwproces. Net als de Vic Secret schenkt deze NEDIPA een licht troebel, zacht parelend goudblond met een prachtige spierwitte kraag van middelgrote bellen, die gans de proefsessie overeind blijft.

De neus is een verfrissende mix van steenfruit, limoen, mango en papaya, aangevuld met al even frisse, groene toetsen als van basilicum. Goed, hoor!

Deze is vooral erg zoet op perzik, abrikoos, papaya en mango, met slechts een zachte bitterheid als van citrusfruit. Dat maakt hem een tikkeltje minder dorstlessend, maar zeker niet minder lekker. Serveer hem wel best lekker koel (op zo’n 8°) voor het beste resultaat.

Van een afdronk is hier amper sprake (hey, het is wel een biertje, hé!) maar hij blijft wel lekker zoet en nodigt uit tot een volgende slok.

Hoewel de Vic Secret mij meer beviel, is ook deze Motueka een erg doordrinkbaar biertje. Dankjewel, Manny!

Geproefd door Mark Dermul op 31-03-2024



Bier: Moersleutel Vic Secret x7

Tasting Notes Posted on 17/09/2024 06:30

Brouwerij: Moersleutel
Regio: Nederland
Fles: Moersleutel Vic Secret x7, Double IPA, 440ml
Kleur: goudblond
ABV: 8%

Steenfruit

Voor deze DIPA, oftewel Double India Pale Ale, werd de Australische hopsoort Vic Secret op niet minder dan 7 verschillende momenten in het brouwproces ingezet. Hij schenkt een helder, parelend goudblond met een prachtige spierwitte kraag van middelgrote bellen. Die kraagt blijft heel de proefsessie overeind, wat er erg smakelijk uitziet.

Bijzonder frisse, fruitige neus op perzik en abrikoos, gevolgd door een zacht bittertje. Dit is echt wel een stijl die me ligt.

Ook op de tong komt het steenfruit er mooi door, maar wordt toch wat overstemt door citrusfruit – wat ik zeker geen nadeel vind. Citroen en limoen en een hint van de zacht bittere ugli. Dit is bijzonder dorstlessend, zeker met die stevige bitterheid die er achteraan nog aan toegevoegd wordt.

Toegegeven, de afdronk is aan de korte kant, maar blijft mooi bitterzoet met roze pompelmoes op het sterfbed.

En dat terwijl het eerste lentezonnetje zicht laat zien op het terras. Beter wordt het vandaag niet. Merci, Manny!

Geproefd door Mark Dermul op 31-03-2024