Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Blair Athol 12 Year Old 2009 IN2Spirit

Tasting Notes Posted on 28/01/2022 16:40

Distilleerderij: Blair Athol
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Blair Athol 12 Year Old 2009/2021 IN2Spirit, Refill Hogshead #28535, 362 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 50.2%

Honing

De tweede release van de nieuwe Belgische bottelaar IN2Spirit is een jonge Blair Athol van een refill hogshead, wat zijn bleke kleurtje verklaart.

Heerlijk fruitige neus op appels en peren, hint van ananas en het sap van jonge takken. Moutsuikers en abrikozengebak op zondagmorgen. Nog een hint van limoen en wat karamel. Erg toegankelijk en bijzonder aangenaam.

Romige body! Da’s mondvullend. Perfecte sterkte, tevens. Een prima verderzetting van de neus op gebakken appeltjes en wat citrusfruit met een zachte kruidigheid van de eik. Honing! Maar… kapt wel gevaarlijk vlot binnen, moet ik zeggen.

De afdronk start zoet, wordt dan wat kruidig en uiteindelijk licht drogend.

Lekkere Blair Athol en met zijn 87 EUR bovendien vriendelijk geprijsd. Dit was mijn 35e ontmoeting met Blair Athol en ze is me erg goed meegevallen. Tijs en Steven zijn goed begonnen! En da’s half gewonnen, toch? Ik ga deze jongens blijven volgen.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Dalmunach 6 Year Old 2015 IN2Spirit

Tasting Notes Posted on 28/01/2022 06:39

Distilleerderij: Dalmunach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Dalmunach 6 Year Old 2015/2021 IN2Spirit, PX Quarter Cask #4205, 146 bts
Kleur: oud goud
ABV: 55.2%

Café Noir Koekjes

Een nieuwe Belgische bottelaar is opgestaan! IN2Spirit, een vlag die vele ladingen dekt. Achter het initiatief zitten Steven Demarez & Tijs Denuwelare, twee West-Vlamingen. En het mag gezegd: het is gewaagd om in deze omstandigheden een nieuwe bottelaar uit de grond te stampen. En het mag ook gezegd: de verpakking is er boenk op. Mooi, mooi, mooi. En nu maar hopen dat de inhoud van de fles dat ook is. Ik heb echter nog niet zoveel ervaring met Dalmunach, de jonge distilleerderij die opgetrokken werd op de site van de teloor gegane Imperial. Mooi kleurtje, alvast, te danken aan het PX Quarter Cask. Aan de slag!

De neus is alvast erg uitnodigend. Chocolade met pralinévulling, Café Noir koekjes, croissants vers uit de oven, marsepein en opgelegde rozijnen. Popcorn, hazelnoten en een toets van karamel. Nice!

Geweldige body. Lekker olieachtig en lekker zoet. Nu meer rozijnen, pruimpjes en wat pompelmoes, maar de hazel- en okkernoten volgen. Daarna nog wat appelsienlikeur, kruidnagel en zoethout. Honing, gezouten karamel en een hint van pruimtabak. En hij behoeft absoluut geen water. Sterker nog: gaat gevaarlijk vlot naar binnen.

De afdronk is middellang, lekker donkerzoet en warm met wat gekonfijte appelsienschillen op het sterfbed. Erg goed!

Nou, dat is wat ze noemen ‘een entree maken’. Gewaagde, maar erg geslaagde vatkeuze. Proficiat gasten! Wat een start!

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).