Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Investeren in vloeibaar pensioen

Whisky Talk Posted on 20/01/2021 16:08

Ik werd onlangs gevraagd voor een interview over investeren in whisky. Of ik daar mijn licht eens op wou schijnen. Tuurlijk. Ik heb daar immers wel een mening over. Maar laten we wel wezen, mijn mening is precies dat: mijn mening.

Het interview werd afgenomen door Financus, een website die haar lezers gratis van informatie voorziet over betalen, investeren, lenen, sparen en verzekeren. Ze helpt dus bij het onderzoeken en vergelijken van tal van financiële producten, die u wegwijs kunnen maken in de financiële wereld.

De blogpost kan je hier terugvinden, inclusief onderstaande video die je via YouTube kan bekijken.

Alvorens de video te bekijken, raad ik aan om een flinke dram in te schenken. De video duurt immers zo’n 25 minuten. Ga er even rustig voor zitten!

Reacties welkom.Boek: Het Whisky Boek

Media Posted on 20/01/2021 06:13

De ondertitel van dit leuke boek van Fernand Daquin luidt: ‘Alles wat je nog niet wist over The Water of Life’. Da’s flink tongue in cheek en dat merk je meteen als je begint te lezen. In onnavolgbare stijl geeft de 80-jarige Keeper of the Quaich in 111 kleine hoofdstukjes een aantal leuke weetjes mee.

Geloof me, zelfs de doorgewinterde whiskyliefhebber leert hier nog iets van. Fernand schrijft niet zozeer over het product of het proces zelf, maar wel over al wat daarrond gebeurt. En je gaat het ook onthouden, want Fernand doet het op een manier die je aan het lachen brengt.

Het enige puntje van kritiek, als ik mag, is het feit dat twee distilleerderijen foutief genoemd worden. Zo vergist Fernand zich in Bakery Hill uit Australië. Hij maakt er Bakerly Hill van (dus met een ‘r’ te veel). Dezelfde vergissing gebeurt enkele hoofdstukken verderop met Maker’s Mark. Ook daar sluipt er een ‘r’ te veel in en wordt het Marker’s Mark. Maar goed, dat is gauw vergeven.

Ik heb echt genoten van dit boekje en vind het een aanrader. Leuk geschreven, handig formaat, vriendelijk geprijsd.

Het Whisky Boek
subtitel: Alles wat je nog niet wist over The Water of Life
Fernand Daquin
Lannoo
Hardcover
384 pagina’s
ISBN 9789401469036
20 EUR