De ondertitel van dit leuke boek van Fernand Daquin luidt: ‘Alles wat je nog niet wist over The Water of Life’. Da’s flink tongue in cheek en dat merk je meteen als je begint te lezen. In onnavolgbare stijl geeft de 80-jarige Keeper of the Quaich in 111 kleine hoofdstukjes een aantal leuke weetjes mee.

Geloof me, zelfs de doorgewinterde whiskyliefhebber leert hier nog iets van. Fernand schrijft niet zozeer over het product of het proces zelf, maar wel over al wat daarrond gebeurt. En je gaat het ook onthouden, want Fernand doet het op een manier die je aan het lachen brengt.

Het enige puntje van kritiek, als ik mag, is het feit dat twee distilleerderijen foutief genoemd worden. Zo vergist Fernand zich in Bakery Hill uit Australië. Hij maakt er Bakerly Hill van (dus met een ‘r’ te veel). Dezelfde vergissing gebeurt enkele hoofdstukken verderop met Maker’s Mark. Ook daar sluipt er een ‘r’ te veel in en wordt het Marker’s Mark. Maar goed, dat is gauw vergeven.

Ik heb echt genoten van dit boekje en vind het een aanrader. Leuk geschreven, handig formaat, vriendelijk geprijsd.

Het Whisky Boek
subtitel: Alles wat je nog niet wist over The Water of Life
Fernand Daquin
Lannoo
Hardcover
384 pagina’s
ISBN 9789401469036
20 EUR