The Whisky Talker, een adviesbureau voor de aan- en verkoop van whisky, wil met de Fides Group nu ook Vlaamse investeerders aantrekken.

World Whisky Index
The Whisky Talker werd door ex-Rabobankman Michel Kappen opgericht in 2002, en adviseert beleggers in de aan- en verkoop van single malt topwhisky’s. In 2007 richtte Kappen de World Whisky Index op, een elektronische beurs waar vragers en aanbieders de vraag, het aanbod en de koers van zeldzame whisky’s kunnen volgen.

Als een aandeel verhandelen
“De index maakt het mogelijk een fysiek product te verhandelen als een aandeel”, legt Kappen uit. Een belangrijk voordeel is dat er ook geen fysieke handeling nodig is om een whisky van de hand te doen. Via een onafhankelijke stichting, de Whisky Storage, worden momenteel zowat 18.000 flessen van verzekerde opslag voorzien.

Fides Group zal voortaan de belangen van het Nederlandse bedrijf op de Belgische, maar vooral de Vlaamse markt behartigen. The Whisky Talker wil zo ook de Vlaamse investeerder aanspreken.

Weinig kans op waardedaling
Investeren in whisky is interessant, stelt Kappen: “Er is kans op een hoog rendement, de kans op waardedaling is beperkt”.
The Whisky Talker streeft naar een enkelvoudig jaarrendement voor zijn investeerders van 12 procent. Iedereen kan intekenen op de beurs vanaf 5.000 euro, en The Whisky Talker stelt daarvoor, al dan niet in overleg met de investeerder, een whiskyportefeuille samen.

Uit De Morgen dd 07/10/2009

Ik ben even gaan kijken op de Whisky Index en stel vast dat de uitschieter qua opbrengt deze prachtige Bowmore 30 Year Old is met een rendement van 140%! Wow!