Bottelaar: : WM Teacher & Sons Ltd
Regio: Glasgow
Fles: Teacher’s Highland Cream 1988
Kleur: goud
ABV: 40%

Citroentaart

Zoals met zovele blends, begint ook de geschiedenis van Teacher’s in Glasgow. We schrijven 1830 als William Teacher in zijn kruidenierszaak whisky begint te verkopen. Zijn zonen zullen in 1884 het handelsmerk Teacher’s Highland Cream deponeren. Sinds 1903 wordt hij geëxporteerd naar de Verenigde Staten, waar hij op heel wat bijval kan rekenen. Vandaag de dag niet meer zo populair in Europa, maar deze blend maakt furore in Zuid-Amerika (voornamelijk Brazilië) en India. Eens kijken of mijn sample, dat toch al tweeëntwintig jaar oud is, ook furore maken op mijn tong.

Neus: fudge en citroentaart, cake met sherry, fruitig, mout en toefje rook.

Smaak: olieachtig met vanille en heel wat kruiden, maar relatief weinig body. Zelfs een beetje zilt.

Afdronk: lekker fruitig met toffee, maar redelijk oaky en niet bepaald lang.

Het hart van deze blend is GlenDronach en Ardmore. Hij wordt momenteel in meer dan 200 landen verkocht en staat in Nederland en het UK in de top 5 van de best verkopende blends. Voor de prijs moet je het alleszins niet laten en qua smaak kan je het veel slechter treffen. Deze blend schiet zijn doel zeker niet voorbij.

Geproefd door Mark Dermul op 15-03-2011
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)