‘Daar is ‘m, daar is ‘m!’

Neen, het is niet Rik De Saedeleer die één of andere prachtige goal van de Rode Duivels bejubeld.
(goh, da’s ook al lang geleden, hé?)
(wat, Rik de Saedeleer?)
(ja, dat ook, maar ik bedoelde een prachtige goal van de Rode Duivels)
(don’t get me started)

Maar het heeft toch ook een beetje met scoren te maken.

Vandaag kon ik namelijk een pronkstuk aan mijn Auchentoshan verzameling toevoegen, nl. de Auchentoshan 30 Year Old Boubon Cask Matured. Deze godendrank werd gedistilleerd in 1978 en gebotteld in 2009 op een vatsterkte van 53,4%. Er werden 480 flessen van afgevuld, verpakt in een oogstrelende groene doos met metalen etiket (ja, ja, het oog wil ook wat).

Ik proefde hem al eerder op de distilleerderij zelf – thank you, Mr Jeremy Stephens! – en het is een absoluut goddelijke Toshan.

Ik weet het, ik weet het, ik ben (licht) bevooroordeeld, maar hier ben ik niet aan het zeveren (figuurlijk althans niet, letterlijk ben ik toch lichtjes aan het kwijlen).

En zijn broertje, de 1977 Sherry Cask Matured, die ik op het Gentse festival proefde, zit ook in de pijplijn.
De nec ultra plus 1957 50 Year Old van zo’n 3.500 EUR ligt helaas buiten mijn bereik (en daar zijn er trouwens twee van, bourbon en sherry), tenzij ik morgen de lotto win (wat onwaarschijnlijk is, aangezien ik niet op de lotto speel…). En samples kan ik maar niet te pakken krijgen (wat zeer begrijpelijk is natuurlijk). Maar zo heb ik toch altijd nog iets om naar te streven…

Uit goede bron – ja, ik heb inside connections zoals het een goede Toshan Man betaamt – vernam ik dat over enkele maanden (maar zeker voor de kerst, ah ja!) een Auchentoshan uit 1975 zal gebotteld worden. Hoera!

A Happy Toshan Man.