Vanmiddag ben ik ook even langs het Sint-Baafsplein gelopen, waar in de middeleeuwse kelder de Schotse pub en whiskyclub The Glengarry gevestigd is.

Wow, je kijkt er wel je ogen uit je kop. Nog nooit zag ik zoveel whisky’s (waaronder echte zeldzame bottelingen uit ververvlogen tijden!) in één plek en dan nog in zo’n speciale omkadering. Ik heb er wel een half uur rondgehangen zonder iemand aan te spreken. Gewoon om me heen gekeken met open mond.

Master of the House is natuurlijk Whisky Buff Bob, oftewel Bob Minnekeer (vergezeld van de lieftallige Patsy). Ik kreeg de gelegenheid om even met Bob te praten en Whivie voor te stellen.

Voorts sprak Bob me over zijn fantastische Schotlandreizen en haalde zelfs enkele mooie anekdotes boven, onder meer over zijn ervaringen met Whisky-connoisseurs Michael Jackson en Jim Murray.

We spraken ook nog even over de whisky-wereld in het algemeen, waar het toch niet altijd goud is wat blinkt en over de mogelijkheden om aan te sluiten bij zijn club Glengarry.

Als je de website van the Glengarry bekijkt stel je vast dat er regelmatig open degustaties gehouden worden (prijs varieert naargelang de te proeven whisky) alsook een vaste clubavond. Elke derde vrijdag van de maand komt het tasting panel van Glengarry bij elkaar, een groep van professionelen die met whisky en voeding bezig zijn. De ideale gelegenheid om met hen van gedachten te wisselen, dus.

Er zijn zelfs verschillende zondagen per jaar dat Bob heuse whiskyinitiaties organiseert.

Je kan er ook elke dins- tot en met zaterdag vanaf 14 tot 01u terecht om gewoon te genieten van een Schote pint of bakje koffie natuurlijk – maar het degusteren van whisky is uiteraard de bedoeling (zondag en maandag gesloten).

Ik ben alleszins vast van plan er eens naartoe te trekken om zo’n tasting mee te pikken.