Brouwerij: Gulden Spoor
Regio: België
Fles: Tack’Aran II, 330ml
Kleur: amber
ABV: 11.8%

Arran

Herinnert u zich de Tack’Aran nog? Dit biertje, dat destijds gebrouwen werd bij ’t Gulden Spoor in Gullegem en rijpte op een Arran Sherry cask (namelijk deze), viel mij erg mee. Johan Tack, de bezieler van deze Tack-biertjes, heeft nu wederom een triple van ’t Gulden Spoor op datzelfde vat laten rijpen. En of ik interesse had om die ook eens te proeven? Nou, Johan, dat laat ik me geen twee keer vragen! Het bier mocht maar liefst 12 maanden op het whiskyvat slapen. Hij schenkt een troebel amber met een witte kraag met erg fijne bellen die snel verdwijnen.

De neus is zomers fris met een flink zuurtje, waardoor hij me heel even aan een lambic doet denken. Gedroogde mandarijn en flink wat roze pompelmoes maken hier een zomers neus van. Maar het vat heeft echt zijn stempel gedrukt (ook al werd het nu voor de tweede keer gebruikt, maar rijpte het bier wel dubbel zo lang). Ik krijg lichte houttoetsen en… ja… echt wel… whisky! Zalig.

Op smaak is hij zoetzuur op Granny Smith appels, abrikozen en pompelmoes. Het geheel blijft aangenaam zomers dankzij een mooie carbonatie. Zo fruitig, zeg. Mooi.

De afdronk is redelijk kort, maar wel echt verfrissend.

Hij is iets toegankelijker dan zijn voorganger. En dat voor 4 EUR. Ik heb me er nog wat bijbesteld. Aanrader!

Geproefd door Mark Dermul op 27-04-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).