Gisteren gezellig gekeuveld met Lukie, één van de Whivies die ook regelmatig opduikt op tastings en waarmee ik al menig boompje over Ardbeg en Islay in het algemeen (zijn lievelingsregio) heb opgezet. Hij kwam (eindelijk!!!) zijn Glen Keith 1990 van Malts of Scotland oppikken, die hij via Dram Sharing zo’n 5 maanden geleden had besteld. Hij mag van geluk spreken dat ie nog niet verdampt was… (Grapje, Lukie, ik ben best een geduldig man, hoor!).

Gisteren proefden we Bruichladdich X4 The Islay Spirit, gevolgd door de Blackadder Raw Cask Smoking Islay – en ergens daartussen nog gauw een proevertje van de Auchentoshan 1988 Bordeaux Wine Finish uit nieuwsgierigheid. We pikten het eerste doelpunt van AA Gent tegen Feyenoord mee (vrouw- en zoonlief zaten in de zetel met blauw-witte sjaal hevig te supporteren).

Alvorens huiswaarts te keren met vier dozen vol met kokers (die Lukie verzamelt) en na achterlating van een tiental lege flessen waar ik dan de labels (die ik verzamel) van kan afweken, liet Lukie nog een leuke kleinigheid achter – drie heerlijke samples:

Binnenkort kan ik dus de Glenmorangie Astar, Highland Park 18 en Arbeg 14 van William Cadenheads aan de lippen zetten. Uiteraard vulde ik ook gauw drie flesjes af voor hem: Highland Park 15 Earl Magnus, Port Charlotte 2001 MoS en de Auchentoshan 18 Year Old.

Lukie, bedankt voor heerlijke samples! Volgende keer spreken we af bij jou voor een mini-Ardbeg-proeverij (zet alvast de Airigh Nam Beist opzij aub, thanks!).

May the Malt be with you!