Vandaag richting Kortrijk om net als vorig jaar te gaan tasten op het wild west whiskyfest. Jammer genoeg kon geen van mijn vrienden zich dit jaar vrij maken en dus ging ik samen met mijn kersverse vrouwtje die mijn bob van dienst was.

De zaal was dezelfde van vorig jaar maar dit jaar was het organisatorisch toch al wat beter. Een aparte shop net voor je de zaal binnen gaat. Ik vond het ook gezelliger als vorig jaar.

Zwak punt blijft dat je geen brood tussendoor krijgt en er veel te weinig water beschikbaar is. Nu op zich is dat al een verbetering vorig jaar was er geen water te bespeuren. Het whiskyfestival in Gent blijft wat mij betreft het beste. Maar je kan dit zeker geen slecht festival noemen.

Er is een groot aanbod whisky, zelfs oudere zeldzame whiskies zijn vlot te krijgen. Op het vlak van het whisky aanbod zou enige kritiek misplaatst zijn.

De inkom aan de kassa is 15 euro per persoon (inclusief tasting glas). Je betaalt verderop 1 euro per jeton om te proeven. Met 20 jetons ben ik toegekomen.

Geproefd (tasting notes volgen later):

Port Charlotte 2001 7 jaar Blood tub

Littlemill 2010 10 jaar

The Balvenie 21 jaar port wood

Ancnoc 1995

Ben Riach 12 jaar importanticus fumosus port

Ben Riach 12 jaar Sherry wood

Port Askaig 25 jaar

Caol Ila 10 jaar Dun Bheagan

Aangezien mijn vrouwtje zich nogal verveelde heb ik het kort gehouden. Dat wil zeggen 1 uur tasten. Aangezien er geen van de whiskies mij totaal tegenviel heb ik ze allemaal leeggedronken…..;o)

Redelijk in de wind heb ik nog een geschenk voor Whivie Mark meegenomen en zijn we ten huize Dermul in Gentbrugge eens goeden dag gaan zeggen. Aldus om een mooie namiddag goed af te sluiten.