Op onze huwelijksreis in Ierland kon natuurlijk the old jameson distillery niet ontbreken.

De rondleiding was uiteraard leuk maar de meeste zaken wist ik al uit boeken maar nu zag ik ze ook eens in het echt.

Op het einde van de rondleiding konden we meteen proeven. Je kon wat cocktails met whiskey of de standaard jameson blend proeven.

Ik ging uiteraard voor de standaard. Ik had hem eerder al geproefd. Het is ok maar geen grote whiskey.

Enkelen mochten tasten. Ik was er jammer genoeg niet bij. Jameson was telkens de beste. Ik vond dat eerst wat raar aangezien de whiskey niet zo fameus is maar als de andere whiskies de slechtse schotse blends en amerikaanse whiskies zijn dan kan het wel. In ieder geval het was toch leuk.

Daarna de shop. Ik heb na wat twijfel niets gekocht.

Er waren 2 zaken waar men nogal wat publiciteit rond maakte. Een jameson 12 jaar single malt die je kon laten personaliseren als je ongeveer 12 euro meer betaalde pfff.

En dan voor 129€ midleton enkel te krijgen op de distilleerderij. Daar moest ik toch even over nadenken. Maar aangezien ik de dram nog niet had geproefd toch maar niet gedaan.

Daarna in alle pubs hadden ze midleton. Het werkt eigenlijk als volgt ze brengen ieder jaar een special die je enkel op de distilleerderij kan kopen maar de specials van de vorige jaren komen daarna gewoon op de markt pfff. Ben ik blij dat ik die fles niet heb gekocht.

Ik wou hem uiteraard wel eens proeven dus in een pub gevraagd om hem eens te proeven. 20 euro voor een glas maar dat vond ik aangezien het mijn huwelijksreis was geen probleem. De barman blijkbaar wel want hij zei ik wil hem gerust geven maar hij is zijn prijs absoluut niet waard. De Ieren drinken vooral paddy je moet dat eens proberen. Dus uiteindelijk midleton niet geproefd en er geen spijt van.