Bottelaar: Tres Hombres
Regio: Isla Bonita
Fles: Tres Hombres Ron y Miel
Kleur: brons
ABV: 45%

Meli

Deze Tres Hombres
is eveneens afkomstig van de Aldea Distillery op het eiland La Palma (Spanje).
Hij is jong – hij rijpte slechts 1,5 jaar – en werd aangevuld met de zachte
honing van het eiland, maar bracht nadien nog eens 7 maanden door op zee. Dat
begint een beetje te neigen naar die whiskylikeuren zoals Jim Beam Honey of
Bushmills Honey, toch? In hetzelfde bedje ziek of toch de moeite? Laten we de
rum aan de lippen zetten en er achter komen!

De neus overdondert
je letterlijk met honing. Ik kon net zo goed aan een pot Meli staan ruiken. Met
dien verstande dat dit honing op steroïden is. Maar naar mijn mening overheerst
de honing in die mate dat je nog weinig rum ruikt. Dat gezegd zijnde… hij ruikt
wel lekker, hoor. Ik krijg nog een beetje citrusfruit en toffee en iets wat me
eerder aan rood fruit doet denken. Frambozenconfituur?

Tja, mier- en
mierzoet, natuurlijk, of wat had je gedacht? Een kleine kruidige prikkel, wat
citrus en rood fruit, maar voor de rest is dit enkel honing, honing, honing.
Niet bepaald mijn ding. Trop est trop, en dat is naar mijn (on)bescheiden
mening hier wel het geval. Mijn tanden vallen bijna uit pijn bakker – excuse my French.

Middellang,
tikkeltje kruidig en vooral mierzoet: dat is de finish van deze rum.

Mijn minst
favoriete Tres Hombres, zoveel is zeker. Maar misschien doet hij het goed in
een cocktail? Puur vind ik hem alleszins te zoet en ééndimensionaal. 58 EUR.

Geproefd door
Mark Dermul op 19-06-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).