Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Flavour Twentythree, batch 04, 50cl
Kleur: goud
ABV: 48%
Roomijs
Ik had duidelijk wacht achterstand in te halen
wat Flavour Twentythree betreft, want batch 04 is ondertussen ook al op de
markt. Deze bracht 64 nachten door op een vaatje van Amerikaanse eik. Het
distillaat is hetzelfde als dat van hun derde release, die ongerijpt gebotteld
werd. Eens benieuwd wat de invloed van het vaatje deze keer geweest is.
Nou, dat vaatje was best actief. Op de neus
wordt het klassieke karakter van de gin omfloerst door zoetigheid. Iets van
vanille, noten en een warme kruidigheid. Ik had me eerlijk gezegd verwacht aan
een gelijkaardige gin als batch 1 of 2, maar dit is toch anders. Er werd
wellicht met de botanicals gespeeld. Dit is een ander recept, zonder twijfel.
Hij is verrassend zacht op de tong. Best romig
en zoet en doet me onmiddellijk aan roomijs denken. Lekker, hoor. Ja, ja, de
jeneverbes, het citrusfruit, de kruiden… ze spelen allemaal een belangrijke
rol. Maar deze gin is vooral zoet en apart en – puur – alvast heel erg plezant.
De afdronk, minder lang dan die van zijn broertjes,
laat toch een glimlach op m’n tronie na.
Wil je geloven dat ik er eigenlijk wat tegenop
zie om deze te mixen met tonic? Zo lekker vind ik ‘m.
GIN & TONIC
Aangezien het om
hetzelfde distillaat gaat als batch 3, hield ik het bij dezelfde garnituur en
tonic, dus partjes limoen, citroenzeste en de Syndrome Velvet tonic. En net als
bij batch 2 is het weer kermis – oliebollen, dus – op de neus. Op smaak is dit
een snoepje!
Goh, ik wilde niet
eens meer schrijven ‘weer een toppertje van Wagging Finger’, omdat het zo voor
de hand liggend is. Maar we zijn verwend. Dus schrijf ik het toch maar. Weer
een toppertje van Wagging Finger.
Geproefd door
Mark Dermul op 11-05-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).