Distilleerderij: St Andrews (?)
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Ardoch
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Oostenrijkse Scotch?

Op de fles staat duidelijk vermeld dat het om een Schotse Speysider gaat van de St Andrews Distillery. Maar ik moet eerlijk bekennen er geen informatie over te vinden. Er is wel een St Andrews Glen in Schotland, dus ik vermoed dat daar de oorsprong ergens te vinden moet zijn. Er is zelfs een Ardoch Roman Camp. Kan niet anders of we zitten in de buurt. Hoe dan ook, de fles is, voor zover ik kon nagaan, enkel te koop in… Oostenrijk. Ze kost niet eens 20 EUR. Ik proefde hem aan de hand van een sample dat ik van Tom had gekregen.

De neus is eerder zacht, met peren, heidekruiden en een tikkeltje turf. Heel in de verte een citrustoets, mits geduldig ruiken.

Hij smaakt licht gekruid, maar heeft maar weinig mondgevoel. Nogal olieachtig, maar… gewoontjes. Ik kan het niet anders omschrijven. Heeft weinig om het lijf. De heidekruiden zijn het enige wat naar boven komt. Eendimensionaal, noemt men zo’n whisky, geloof ik.

Kort en snel vergeten.

Voor die prijs moet je geen hoogvlieger verwachten, natuurlijk. Maar dit is wel een heel zwak drankje. Mocht u meer info over de herkomst van deze expressie hebben, aarzel niet het ons te laten weten. We zijn benieuwd!

Score : 62

geproefd door Mark Dermul op 29-03-2010

(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar whivie.be)