Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Ardoch

Tasting Notes Posted on 29/03/2010 20:11

Distilleerderij: St Andrews (?)
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Ardoch
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Oostenrijkse Scotch?

Op de fles staat duidelijk vermeld dat het om een Schotse Speysider gaat van de St Andrews Distillery. Maar ik moet eerlijk bekennen er geen informatie over te vinden. Er is wel een St Andrews Glen in Schotland, dus ik vermoed dat daar de oorsprong ergens te vinden moet zijn. Er is zelfs een Ardoch Roman Camp. Kan niet anders of we zitten in de buurt. Hoe dan ook, de fles is, voor zover ik kon nagaan, enkel te koop in… Oostenrijk. Ze kost niet eens 20 EUR. Ik proefde hem aan de hand van een sample dat ik van Tom had gekregen.

De neus is eerder zacht, met peren, heidekruiden en een tikkeltje turf. Heel in de verte een citrustoets, mits geduldig ruiken.

Hij smaakt licht gekruid, maar heeft maar weinig mondgevoel. Nogal olieachtig, maar… gewoontjes. Ik kan het niet anders omschrijven. Heeft weinig om het lijf. De heidekruiden zijn het enige wat naar boven komt. Eendimensionaal, noemt men zo’n whisky, geloof ik.

Kort en snel vergeten.

Voor die prijs moet je geen hoogvlieger verwachten, natuurlijk. Maar dit is wel een heel zwak drankje. Mocht u meer info over de herkomst van deze expressie hebben, aarzel niet het ons te laten weten. We zijn benieuwd!

Score : 62

geproefd door Mark Dermul op 29-03-2010

(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar whivie.be)



Samples ruilen/kopen/verkopen

Dram Sharing Posted on 29/03/2010 18:34

Whivies,

Ik heb besloten een deel van mijn verzameling whisky’s als samples beschikbaar te stellen. Je kan de lijst raadplegen die een duidelijk overzicht biedt van welke flessen aangeboden worden. Tevens zie je meteen de aankoopprijs van de fles die ik betaalde en de berekening van de samples ernaast.

Ik ging als volgt te werk voor samples van 3cl:
Kostprijs fles gedeeld door 23 + 2 EUR (voor het flesje, het labeltje en de verpakking).
Voor samples van 10 cl:
Kosprijs fles gedeeld door 7 + 3 EUR (voor het flesje, het labeltje en de verpakking).

Verzending is apart te betalen en komt op 5 EUR per pakket. Minimum afname is wel 4 flesjes van 3cl of 2 flesjes van 10cl.

Het is NIET mijn bedoeling een lucratief handeltje op te starten, zoals je kan afleiden uit de prijzen.
Ik wil gewoon de mogelijkheid bieden van deze whisky’s te proeven en zelf zoveel mogelijk nieuwe whisky’s ontdekken.

MARK’s SAMPLES
Ziehier alvast mijn lijstje (pdf).

BESTELLEN
Stuur een mail naar info@whivie.be met opgave van de samples die je wil (vermeld er uiteraard bij of je samples van 3cl of 10cl wil en of je de samples per post wenst te ontvangen of komt afhalen).

Wanneer het om een ruil gaat, zet er dan meteen ook bij wat je in de aanbieding hebt. Dan kan ik een keuze maken.

Je krijgt dan per retour mail een afrekening (of aanvaarding ruilvoorstel).

JOUW SAMPLES
Heb je zelf een lijst die je online wil zetten voor de andere Whivies, doe dat dan in deze blogcategorie. Telkens als je je lijst wil updaten, plaats dan gewoon een nieuwe bericht met als titel
‘Naam – samples – XX/XX/XX (datum)’.
Dit is vooral van belang wanneer je een nieuwe fles hebt te delen of wanneer een bepaalde fles leeg is. Zo blijft de ruil/verkoop-lijst up to date.

ANDERE AANBIEDERS
Er zijn enkele andere personen die ook samples aanbieden. Het loont vast de moeite ook bij hen eens te gaan kijken. Ik denk in eerste plaats aan Whiskysamples van Luc Timmermans en Jurgen’s Whiskyhuis. Voorts is er het leuke initiatief Gedeelde Vreugde waar je tevens een enorme keuze hebt.

Happy Sampling!

Mark.