Gisteren kreeg ik bezoek van Niek en Ilse, goede vrienden van way back when, die – naar eigen zeggen – door mijn aanstekelijk enthusiasme ook op de whiskytrein gesprongen zijn. Ik kan daar natuurlijk alleen maar blij om zijn.

Ze kwamen langs om mee te gaan naar de Cooley tasting in Gent (verslag volgt eerstdaags) en hadden een sampeltje mee voor me.

Deze Glenlivet 18 Year Old misstaat niet naast mij 12 Year Old en is hopenlijk zo lekker als de geur en kleur doen vermoeden.

Daarnaast hebben we samen, op de Cooley tasting, twee flessen gekocht. Bottle sharing, blijkt zoiets te heten. Het is een manier om (ietwat duurdere) flessen aan te kopen en te delen. Enige discipline en vertrouwen zijn hiervoor wel vereist, lijkt me, aangezien de fles eerst bij de ene, daarna bij de andere blijft staan.

Zo kochten we samen de Kilbeggan 15 Year Old en de Greenore 15 Year Old (het is te zeggen, een halve fles van beide, want ze waren tijdens de tasting voor de helft geschonken – dit betekent dus dat we voor een prikje elk een kwart fles van deze drams op ons konto konden schrijven, volg je nog?).

Bedankt, Niek, dat je hier aan meegedaan hebt. Zo kunnen we voor een prikje toch enkele heerlijke drams proeven.

Nu maar hopen dat de Kilbeggan niet leeg is bij mijn volgende bezoek aan Niek (want hij mocht de fles eerst meenemen volgens onze afspraak), of er zwaait wat!