Bottelaar: Rasta Morris
Regio: Marie-Galante
Fles: Bielle 7 Year Old 2015, Rasta Morris 2023, cask #RM030, 270 bts
Kleur: amber
ABV: 56.2%

Waanzinnig mijn goesting

Mijn verzameling rums van Rasta Morris is nog steeds compleet. Maar af en toe koop ik twee flessen. Want soms vind ik de rum zo lekker dat ik er ook een fles van wil kunnen openen om zoetjesaan weg te tutteren, als u begrijpt wat ik bedoel. Dat is tot nu toe al met een aantal flessen gebeurd en al elke keer wanneer het een Bielle betreft. Deze rum van Marie-Galante heeft echt mijn hart (euh… smaakpapillen) gestolen. En kijk, de nieuwe Bielle 2015 komt net op tijd. Die gaat onder de kerstboom! Het is al de 7e Bielle die Zotte Bert op de markt brengt.

Fruitig en fris op appels, paarse gummisnoepjes, mokatine, butterscotch en zelfs wat menthol, met een toets van potpourri of een ruiker wilde bloemen. En helemaal achteraan zelfs een kleine funky toets. Honing en ahornsiroop. Dit is waanzinnig mijn goesting.

Lekker vol van smaak. En mierzoet, natuurlijk op mokatine, bergamot, bloemsuiker, ahornsiroop, maar ook pompelmoes, appels en cuberdons. Zalige toets van kaneel en zoethout, paprika en nootmuskaat. Een beetje speels, als je dat al kan zeggen van een rum. Een stiekeme vlegel die over de smaakpapillen dartelt. Maar waanzinnig mijn goesting.

Beste vrienden, de afdronk is uitstekend! Lang, erg lang. En warm van de kruidigheid, terwijl de zoetigheid tot het bittere (slechte woordkeuze, want hier is niks bitters te ontdekken) einde. Waanzinnig mijn goesting.

Voor mij is Bielle de ultieme rum. Het is niet anders. Ik hoop stiekem dat Zotte Bert nog veel van die vaatjes laat overkomen voor ons. Wat een feest.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-11-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).