Distilleerderij: BenRiach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: BenRiach 17 Year Old Burgundy Wood Finish
Kleur: amber
ABV: 46%

Humus

Deze
17-jarige Speysider werd gelanceerd in 2010, samen met de Rioja en Claret Wood
Finishes. Hij rijpte op ex-bourbon barrels en kreeg nadien een finish in
Bourgogne-vaten. Burgundy is Engels voor Bourgogne, maar dat had u al begrepen,
en is vooral bekend van de rode Pinot Noir en de witte Chardonnay.

Op de neus
krijg ik zomerse bessen, aardbeien, geroosterde amandelen en humus. Zelfs een
flink spoortje rook. Onderliggend ook heel wat vanille, maar het eikenvat legt
duidelijk de duimen voor het wijnvat.

In de mond
is hij fruitig en pikant. Midpalate wordt hij echter een beetje winey en bitter van het hout. Naar het
einde toe wordt hij terug wat zoeter. Denk crème brulée.

De afdronk
is kort tot middellang en verrassend zuur.

Ik had al
goede dingen over deze BenRiach gehoord, maar mij kan hij niet echt bekoren.

Geproefd
door Mark Dermul op 10-11-2011
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)